Odgovorno igranje

Priređivač se u okviru zakonskih propisa i sopstvenih načela odgovornog priređivanja, obavezuje da će sprovoditi mjere i standarde zaštite igrača od prekomjernog igranja imajući u vidu da prekomjerno igranje može uzrokovati zavisnost i društvene i socijalne probleme.

Samo punoljetnim osobama dozvoljeno je učestvovanje u igrama na sreću.

Cilj odgovornog priređivanja i odgovornog igranja igara na sreću podrazumijeva suzbijanje negativnih posljedica igranja igara na sreću kako bi se umanjio rizik za društvo, posebno za ranjive grupe kao što su maloljetnici i lica sa rizikom prekomjernog, odnosno kompulsivnog igranja.

Osobama mlađim od 18 godina zabranjeno je učestvovanje u igrama na sreću koje priređuje Priređivač. Sama zaštita maloljetnih osoba ostvaruje se kroz isticanje zabrana, davanja informacija o štetnim posljedicama koje klađenje može izazvati, kao i kroz saradnju sa roditeljima ili starateljima maloljetne osobe, koja je nesumnjivo vrlo važna u samoj prevenciji zavisnosti. Roditeljima se između ostalog preporučuje da maloljetnim osobama ograniče pristup računarima, da instaliraju različite sisteme zaštite kojima se ograničava pristup pojedinim Internet stranicama. Jedna od Internet stranica putem koje možete da saznate sve informacije o tzv. internetskom filtru, a koja ujedno sadrži i besplatnu test stranicu je www.saferinternet.org

Odgovorno igranje podrazumijeva da igrač ima dovoljno novaca, a ne da mu je potreban novac, pa kroz učestvovanje u igrama na sreću želi da zaradi. Isključivi cilj učestvovanja u igrama na sreću je zabava.

Priređivač se u okviru zakonskih propisa i sopstvenih načela odgovornog priređivanja, obavezuje da će sprovoditi mjere i standarde zaštite igrača od prekomjernog igranja imajući u vidu da prekomjerno igranje može uzrokovati zavisnost i društvene i socijalne probleme.

U nastavku dajemo deset pravila kojih bi se svaki igrač trebao da se pridržava:

IGRE NA SREĆU IGRAJTE SAMO I ISKLJUČIVO RADI ZABAVE.

SVAKI DOBITAK SMATRAJTE NAGRADOM, A GUBITAK CIJENOM ZABAVE.

UNAPRIJED ODREDITE IZNOS KOJI ĆETE POTROŠITI U SVRHU UČESTVOVANJA U IGRAMA NA SREĆU I NE PRELAZITE GRANICU.

UNAPRIJED ISPLANIRAJTE VRIJEME KOJE ĆETE ODVOJITI U SVRHU UČESTVOVANJA U IGRAMA NA SREĆU I KADA ISTEKNE VAŠE PLANIRANO VRIJEME PREKINITE IGRU.

BUDITE SVJESNI ČINJENICA DA JE VEĆA MOGUĆNOST GUBITKA OD DOBITKA.

NE IGRAJTE NA KREDIT ILI OD POSUĐENOG NOVCA.

NE DOZVOLITE DA IGRANJE UTIČE NA OSTALE SEGMENTE VAŠEG ŽIVOTA (PORODICA, POSAO I SL.).

NE POKUŠAVAJTE DA VRATITE IZGUBLJENI NOVAC.

NE IGRAJTE IZ POGREŠNIH POBUDA, ODNOSNO KAKO BI UČESTVOVANJEM U IGRI NA SREĆU POBJEGLI OD LIČNIH PROBLEMA (BOLEST, ŽALOST I SL.)

UPOZNAJTE SE SA ZNAKOVIMA KOJI UKAZUJU NA KOMPULZIVNO I PREKOMJERNO IGRANJE KAKO BI ZNALI DA NA VRIJEME PRESTANETE I UJEDNO POMOGNETE DRUGIM OSOBAMA KOD KOJIH SE POJAVE TAKVI ZNAKOVI.

Za sva pitanja koja imate, a odnose se na odgovorno igranje, molimo Vas da se obratite našoj službi za odgovorno igranje na e-mail: podrska@volcanobet.ba ili na e-mail priređivača koji će biti naveden na Internet stranici.

Sajt klinike za pomoć: https://www.kc-bl.com/Lat/?page_id=1887

Telefoni klinike za pomoć: https://www.kc-bl.com/Lat/?listing_category=14

Svaki igrač može pisanim putem da zatraži od Priređivača ograničenje uloga odnosno samoograničenje, na način da može da traži da mu se ograniči novčani iznos koji želi da potroši na uplate u određenom vremenskom periodu i to primjenom dnevnih, nedjeljnih i mjesečnih limita na 24 sata, 7 dana ili 30 dana.